Fórum Aldebaran Oficiální fórum serveru Aldebaran.cz
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Petr Kulhánek
|
Zaslal: čt, 22. září 2011, 13:23 Předmět: Petr Kulhánek: Blýskání |
|
|
| Jen dávám na vědomí, že vyšla má nová kniha Blýskání věnovaná plazmatu. Je to 13 příběhů na nejrůznější témata od astrofyzikálního po laboratorní plazma. Hodnotit to sám samozřejmě nemůžu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
louie
|
Zaslal: so, 3. prosinec 2011, 3:07 Předmět: Připomínky ke knize |
|
|
Vážený pane profesore,
Vaši poslední knihu Blýskání jsem dostal jako vánoční dárek - (odmyslím si fakt, že nejsem fandou Vánoc) ještě jsem ji celou nestihnul přečíst, ale na str. 58 uvádíte magnetické dipóly v jednotkách 10^-6 T a hle - tabulka je v T ...
Možná se pletu, ale někde bude chyba ... z Vašich přednášek plyne, že "mikro" je tím správným dílem ...
Jinak jsem rád, že Jiří Grygar má svého následovníka - Vaše přednášky mají opravdu "sílu" - díky za ně!
Zdraví Vás Lukáš |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Kulhánek
|
Zaslal: so, 3. prosinec 2011, 8:47 Předmět: Re: Připomínky ke knize |
|
|
| louie napsal: | | na str. 58 uvádíte magnetické dipóly v jednotkách 10^-6 T a hle - tabulka je v T ... |
Nejde o dipól, ten má jednotku Tm^3, ale o pole na rovniku. Tam v tabulce vypadlo pismenko mý, takže místo tesla má být mikrotesla. Moc se omlouvám, netuším, kde se cestou ztratilo Petr |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
louie
|
Zaslal: so, 3. prosinec 2011, 11:43 Předmět: Re: Připomínky ke knize |
|
|
| Za dezinterpretaci se omlouvám, ale na chybě jsme se shodli :) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|